מהו היטל צנרת מים?

אז למה אתם מחכים? השאירו פרטים ונעזור לכם לחסוך כסף!

היטלי צנרת מיםלא ניתן כיום להתנהל ללא מים זורמים במבנה בו אנו מתגוררים או עובדים, כאשר מפלס הפניקה שעולה בכל פעם שיש תקלה נקודתית בקו המים מצביע על כך.

צריך לזכור שאין תשתית מים אחת שקמה לה בין רגע במטה קסם. יש צורך בפעולות הכנה והקמת תשתית, הנעשות על ידי הרשות המקומית הרלוונטית בצירוף תאגידי מים וביוב.

לפעולות האלה יש מחיר כלכלי המגולם בתוך היטל צנרת מים, היטל משמעותי שהופך לחובה של ממש.

מהו היטל צנרת מים?

היטל צנרת מים הוא מס חובה מוניציפלי אשר מטילה רשות מקומית על בעלי בניינים או קרקעות לצורך הקמת התשתית החיונית, וזאת במסגרת חוקי העזר של הרשות. מבחינה מעשית בדרך כלל מי שישלם את המס הזה הוא הקבלן של המבנה הספציפי, וזאת מכיוון שתשלום היטל צנרת המים מהווה אחד התנאים המרכזיים בדרך לקבלת היתר הבניה.

מכיוון שבתחום הנדל"ן אין מתנות חינם, אתם יכולים להניח שעלות ההיתר הזה מגולמת באופן מסוים בתשלום שמשלמים רוכשי הדירות בנכס לחברה הקבלנית או המבצעת. יחד עם זאת כן ייתכן מצב בו בעלי הנכס – אנשים פרטיים – הם אלה שיצטרכו לשלם את ההיטל.

כך מחושב הסכום

קצרה היריעה מלהתייחס כאן לסכומים הספציפיים של היטל צנרת מים, מה גם שהסכומים האלה משתנים בכל פרויקט. בעיקרו של דבר גובה ההיטל תלוי בשטח הקרקע בה נמצא הנכס, בשטח הבניין הרלוונטי ובנפחו. בחלק מהמקרים מבצעים אבחנה על פי סוג הנכס, ובעיקר החלוקה לנכס מגורים לעומת נדל"ן עסקי.

טווח העלויות הנדרשות עבור היטלי צנרת מים הוא בהמשך לכך רחב מאד. לפעמים מדובר בסכום של עשרות אלפי שקלים, אבל לעתים גם בסכום גבוה יותר בעל שש ספרות. המשמעות היא שגם אם ייתכן שהסכום הזה הוא רק חלק "קטן" מעלויות הרכישה או ההקמה של נכס, חייבים לקחת אותו בחשבון.

הסכום הזה יכול להיות מחולק במספר בעלי הנכס, בצורה ישירה או עקיפה, מה שמקטין את העלויות. לצד זה ישנן דרכים שונות להפחית את גובה הסכום הדרוש, דרכים שרצוי שיכניסו לתמונה את בעלי המקצוע.

הבעיות שמציבות רשויות מקומיות

שימו לב שעבור מי שמקבל את שומת ההיתר קיימת אופציה להתנגד אליו, בין אם לעצם ההיתר ובין אם לסכום שנקבע. כל מקרה יישקל לגופו על ידי בית המשפט המנהלי, כאשר זה ממש לא מובן מאליו שהעתירה תתקבל: כך, למשל, במקרה בו הטענה היא שהיטלי צנרת המים שולמו כבר קודם לכן חובת ההוכחה מוטלת על בעל הנכס ולא על הרשות המקומית.

במהלך השנים צצו סיפורים על רשויות מקומיות שונות בכל רחבי ישראל אשר מאתרות נכסים מתהום הנשייה, לגביהם סביר להניח שלא יהיו מסמכים המעידים על כך שהתשלום בוצע, ודורשות מהבעלים הנוכחיים של הנכס תשלום גבוה במיוחד עבור היטל הצנרת.

רבים ממליצים לבצע את התהליך באמצעות עורך דין לענייני רשויות מקומיות או נדל"ן, שמכיר את החוק וגם את התקדימים המשפטיים שמשחקים בשדה המשחק המדובר תפקיד מרכזי.

כך או אחרת, ניתן להגיש את העתירה תוך פרק זמן של עד 45 מהמועד בו התקבלה השומה, תוך הצגת טיעונים עניינים ורצוי שגם מגובים לגבי סכומי הכסף הנדרשים או אפילו חובת התשלום כמכלול. לאחר מכן לא ניתן יהיה להעלות כל טענה לגבי היתר צנרת המים, גם אם הטענות האלה הן ברמת העיקרון מוצדקות.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!

על מה דיברנו במאמר?

053-3524876
דילוג לתוכן